Українцям вирішили нагадати про те, що 1 січня відзначається не лише Новий рік, а й велике церковне свято. Так, 1 січня 2023 року віруючі вшановуватимуть пам'ять преподобного Іллі Муромця.

Про це повідомляє портал новин «ТСН»

Не треба забувати про те, що 1 січня 2023 року – 312 день повномасштабної війни в Україні. Цього ж дня у всьому світі відзначатимуть Новий рік і загадуватимуть свої бажання.

Також важливо нагадати і про те, що у церковному календарі цей день вказаний як день пам'яті преподобного Іллі Муромця. Хоча насправді його справжнє прізвище було Сапожник. Він стосувався Києво-Печерської лаври, де був ченцем.

Повідомляється, що 1 січня не можна важко працювати, першого дня року краще відпочити, інакше весь рік буде важким. Не рекомендується виносити сміття з дому. Торговцям потрібно поступатися першим покупцям, щоб наступний рік був сприятливим. Для того, щоб рік був щасливим, 1 січня забороняється носити старий одяг.

Окрім цього, йдеться, що якщо 1 січня вранці тепла погода, то треба чекати на хороший урожай. Якщо йтиме сніг, то хороший урожай пшениці - гарантований. 1 січня сильний вітер, то восени буде багато горіхів.

Читайте також:

Відключення світла на Новий рік: міністр розповів, до чого готуватись українцям

Що буде з курсом долара на Новий рік та після Різдва. До чого готуватися

Хоч щось добре: роботодавці хочуть підняти українцям зарплати після Нового року

Серйозна загроза ракетних ударів на Новий рік та Різдво: Зеленський зібрав військову ставку. Що відомо