Є величезна кількість м'ясних страв, які мають попит у господарок напередодні Нового року. Багато хто намагається у цей день готувати ті види м'яса, які не відносяться до повсякденного раціону – дорожчі, м'які, добірні.

Особливим попитом користується свинина. Є безліч способів її приготування, але багато хто шукає рецепт, який допоможе зробити м'ясо ніжнішим. І для одного з них необхідне молоко.

Рецептом смачної свинини у молоці поділився сайт rud.ua.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування

1. М'ясо потрібно ретельно вимити та зав'язати кухонним шпагатом, щоб під час тушкування м'ясо не втратило форму (ніби на філе-міньйон).

2. Також потрібно очистити часник, нарізати тонкими слайсами, і їм потрібно нашпигувати м'ясо. Найкраще зробити це за 2-3 години до приготування або залишити на ніч.

3. Після маринування часником, натираємо корейку сіллю та перцем за смаком. Паралельно розігріваємо духовку до 160-180 °C.

4. Далі потрібно в глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати рослинне і обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору.

5. Після цього чистимо цибулю і моркву, миємо і розрізаємо навпіл. Далі додаємо овочі в каструлю разом із лавровим листом та гілочками розмарину. Зелень надасть страві насичений пряний аромат.

6. Далі м'ясо з овочами необхідно залити 4 склянками молока. Доводимо молоко до кипіння. Молоко має звернутися – так має бути.

7. Відправляємо м'ясо прямо в каструлі до духовки на дві години, періодично повертаючи м'ясо.

8. Через дві години дістаємо м'ясо і загортаємо його у фольгу.

9. З бульйону виймаємо зелень та овочі, а сам бульйон варимо на маленькому вогні далі, щоб залишилося приблизно 300 мл для соусу. Після цього збиваємо бульйон блендером, якщо не загущає – потрібно додати борошно чи крохмаль.

10. Після цього знімаємо шпагат зі свинини, нарізаємо тонкими шматочками. Викладаємо свинину на теплу тарілку, поливаємо пряно-молочним соусом. Прикрашаємо зеленню, подаємо зі свіжими помідорами чері. Смачного!

Читайте також: