Інгредієнти

  • картопля - 250 г;
  • пучок зеленої цибулі та кропу;
  • яблуко - 1 шт;
  • солений оселедець - 100 г;
  • морква - 2 шт;
  • буряк - 1 шт;
  • яйце - 2 шт;
  • майонез - 2-3 ст. ложки;
  • кілька листків салату;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Картоплю, моркву, яйця та буряк потрібно відварити до готовності. Коли овочі вистигнуть, їх потрібно натерти на терку або порізати маленькими кубиками на свій смак.

Також потрібно почистити і натерти яблуко, дрібно порізати оселедець та зелену цибулю.

Змішуємо картоплю, зелену цибулю, оселедець та майонез. Заправляємо сіллю та перцем та як слід перемішуємо. Тоді потрібно вистелити дно тарілки листям салату та викласти на нього половину утвореної суміші.

Зверху присипаємо шаром тертого яблука, тоді шаром моркви, а тоді буряка. Поверх цих шарів викладаємо суміш оселедця і картоплі, яка залишилася.

Подрібнюємо відварені яйця, щоб вийшли маленькі крихти та присипаємо салат зверху. Прикрашаємо його кропом та можна подавати на стіл.

Читайте також:

Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт

Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року

Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт