За 10 місяців війни вже всі знають, що саме з російського аеродрому Енгельс, що розташований приблизно за 700 км від підконтрольної Україні території, постійно злітають російські стратегічні бомбардувальники, які ведуть обстріл території України. Ось і не дивно, що це місце ЗСУ взяли "під особливий контроль". Наприклад, 6 грудня один Ту-95МС "випадково" згорів за нез'ясованих обставин.

Так, за останній тиждень на російській авіабазі в Енгельсі сталося вже два інциденти із вибухами.

Зокрема, відомо про смерть трьох техніків інженерно-авіаційної служби авіаескадрильї Ту-160 важкого бомбардувального авіаполку РФ, який завдавав ударів по мирних містах України.

Враховуючи жорстку реальність, росіяни, схоже, запанікували та перекинули свої бомбардувальники Ту-95МС та Ту-22М3 у Приморський край на Далекий Схід.

Ось тільки секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі телемарафону заявив, що у разі потреби Україна їх зможе дістати і там.

"Ворог почав їх ховати. Вони розуміють, що Україна може їх діставати в глибині території РФ. Зараз вони перегнали їх до Приморського краю, але за потреби ми дістанемося і до Далекого Сходу", – сказав Данилов.

Нагадаємо, що станом на 28 листопада, згідно з даними порталу deffence-ua, на аеродромі в "Енгельс-2" стояло 14 літаків Ту-95МС (26 млн дол. кожен, 14 шт. - це 20% літаків такого типу) та 4 бомбардувальника Ту-160 (20% літаків такого типу).

Читайте також:

Данилов потужно пожартував над путіним, розсмішивши українців

«Це обов'язково станеться»: Данилов прокоментував прогноз Буданова щодо закінчення війни до літа 2023 року

На них чекають у Якутії або у Воркуті: Данилов – про жителів Донбасу, які проти деокупації