Стало відомо, що в запеклих боях на Херсонщині загинули рідні брати Віктор та Костянтин Кравченко. 24-річний Віктор та 26-річний Костянтин Кравченко дуже хотіли служити разом. Так сталося, що й загинули в один день.

"Старші солдати Віктор та Костянтин Кравченко разом захищали Україну від російських оккупантів у Херсонській області. Вони загинули 23 грудня під час артилерійського обстрілу", – розповіла прес-секретар Територіального центру комплектування у Черкаській області Аліна Кривошея.

Пізніше стало відомо, що їхній розрахунок ворог вирахував за допомогою БПЛА і накрив вогнем.

Похоронку батькам братів довелось вручати разом із представником військкомату 1-му заступнику міського голови Христинівки Володимиру Валюку.

"З батьком загиблих хлопців ми знайомі, разом раніше працювали. Він інженер-шляховик, їхня мама швачка. У них було лише двоє синів, на жаль, більше нікого не залишилося", - розповів журналістам чоловік.

Відомо, що до початку повномасштабного вторгнення Костянтин та Віктор жили в Києві, але відразу після 24 лютого пішли у військкомат і попросилися добровольцями.

Після школи старший брат Костянтин вступив до Національного університету біоресурсів та природокористування, закінчив його. А молодший Віктор закінчив автодорожній технікум, а потім навчався у Національному транспортному університеті.

Військовий досвід був в кожного, адже вони обидва пройшли строкову службу в армії: Віктор служив у Нацгвардії, а Костя свого часу був артилеристом.

Брати-добровольці відбивали атаки російських окупантів у найгарячіших ділянках фронту. Вони служили у самохідній артилерійській батареї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

Герої захищали Київ, Харків та Лиман. З іншого боку, довго служили під Бахмутом, а от минулого місяця хлопців передислокували на правий берег Херсонщини, де вони і віддали своє життя за Україну.

Поховали Віктора та Костянтина 28 грудня 2022 року на місцевому цвинтарі у Христинівці. Батьки дуже тяжко переживають загибель синів, адже більше у них нікого не лишилося.

Правда, старший син нещодавно одружився з дівчиною із сусіднього села, але дітей у них ще не було.

Читайте також:

Зрадник отримав за заслуги: колаборант з України загинув за російську армію під Бахмутом

"Його чекали світові рекорди і слава": захищаючи Україну загинув відомий важкоатлет з Вінничини

Олег Скрипка мало не загинув під час ракетного удару по центру Вінниці: ангел взяв...