Російські зенітно-ракетні комплекси Іскандер, розгорнуті РФ на території Білорусі, повністю готові до виконання завдань за призначенням. Про це заявив високопосадовець міноборони Білорусі, повідомляє Reuters.

«Наші військовослужбовці та екіпажі повністю завершили підготовку в об'єднаних центрах бойової підготовки збройних сил російської федерації та республіки Білорусь, – повідомив начальник ідеологічного управління міністерства оборони Леонід Касинський у відеоролику, розміщеному у телеграмі. – Сьогодні ці види озброєння перебувають у бойовій готовності та повністю готові до виконання завдань за призначенням».

Його заява прозвучала у той час, коли Мінськ стикається з посиленим тиском з боку Москви, щоб приєднатися до російського вторгнення в Україну. Невідомо, скільки комплексів "Іскандер", здатних нести ядерні боєголовки, розміщено у Білорусі. Про їхнє розгортання президент Путін оголосив у червні.

Тиждень тому самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко на спільній прес-конференції зі своїм російським колегою Путіним заявив, що Білорусь перевела поставлені росією ракетні комплекси С-400 та «Іскандер» у бойовий режим очікування.

Читайте також:

Вчать вбивати українців з дитинства: у Росії школярів навчатимуть стрільби з автомата та кидання гранат

Відмовлять кожному другому: які автомобілі не пройдуть техогляд у 2023 році

Пластикові права можна з собою не носити: українських автомобілістів порадували