Те, що президент РФ Володимир Путін вважає себе імператором - знає кожен, навіть у самій Росії. Він бере за приклад собі як диктаторів, а й російських історичних правителів, які у різний час мали впливом геть світовий лад. А от Путіну не вдається закріпитися у свідомості людей, які живуть поза Росією, як потужний і шановний правитель.

У річницю великого вторгнення Росії в Україну багато видань стали публікувати раніше не опубліковані матеріали. Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі, посилаючись на The Financial Times.

Видання повідомляє, що навіть Сергій Лавров дізнався про задум Володимира Путіна за дві години до початку «спецоперації». А коли міністру закордонних справ Росії почали дзвонити та писати стривожені олігархи, намагаючись отримати виразні роз'яснення, Лавров відповів коротко: «У Путіна три порадники — Іван Грозний, Петро І та Катерина Велика».

«І це правда. Путін справді вірить у все, що говорить про сакральність і Петра I. Він думає, що увійде в історію як Петро Великий», — сказав FT один із колишніх високопосадовців Кремля.

«Сталін був лиходієм, але добрим управлінцем, і було зовсім неможливо збрехати. А Путіну ніхто не може сказати правди. Людина, яка нікому не довіряє, починає спиратися на думку дуже вузького кола людей. І ці люди йому брешуть», — стверджує другий співрозмовник британської газети.

Незвичайно, що ніхто в Кремлі не вирішив перевірити на осудність свого лідера. Адже його слова та його дії говорять про психічні проблеми, які глибоко назад відкидають усю Росію назад у минуле.

Читайте також: