Стало відомо, що у столиці України змінилися правила зняття показників лічильників на тепло для мешканців багатоквартирних будинків. Так, з лютого кияни знову можуть брати участь у знятті показників будинкових лічильників тепла разом із "Київтеплоенерго".

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Усі охочі перевірити показання лічильника тепла свого будинку та коректність нарахувань за опалення тепер знову можуть це робити щомісяця разом із представником комунального теплопостачального підприємства.

Для цього потрібно подати заявку до Центральної диспетчерської служби з питань ЖКГ 1557 за телефоном (044) 500-15-57 (з мобільного) та 1557 (зі стаціонарного), або зареєструватись на електронну адресу СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" за посиланням.

Зазначається, що з початку опалювального сезону 2022/23 можливість брати участь у знятті показників будинкових лічильників тепла разом із "Київтеплоенерго" було тимчасово анульовано через відключення електроенергії та з міркувань безпеки.

Зі стабілізацією ситуації в енергетичному секторі "Київтеплоенерго" у повному обсязі відновлює зняття показників разом із киянами.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день 90% житлових будинків Києва обладнано будинковими приладами обліку.

Більше того, близько половини з них мають вбудовані модеми для дистанційної передачі даних про обсяги спожитої теплоенергії, і комунальникам не потрібно ходити підвалами і вручну переписувати показники лічильників.

А от мешканці будинків, де лічильники не мають модемів, можуть приєднатися до спільного зняття свідчень в останню декаду кожного місяця опалювального сезону.

Читайте також:

"Росія не може перемогти": угорський друг Путіна зробив несподівану заяву

"Стерти з пам'яті": дочка Олени Кравець розповіла про свій день народження

"Нова пошта" втішила українців: відділення відкриють у Німеччині та Румунії

Повалення Лукашенка та зіткнення: астролог розповів, що відбудеться у Білорусі цієї весни