Звернутися до Пенсійного фонду для призначення пенсії можна у будь-який час після виникнення права на її отримання. Якщо зробити це у перші три місяці з дня досягнення пенсійного віку, пенсію призначать із дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку.

Із заявою про призначення пенсії потрібно звернутися не пізніше ніж протягом трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, інакше можна втратити частину виплат.

Якщо зробити це пізніше, пенсія призначається з дати звернення і частину пенсійних виплат буде втрачено. Тому пенсіонер зацікавлений, щоб не втрачати гроші, зібрати необхідні документи та подати заяву якнайшвидше.

Нагадуємо, що щорічно страховий стаж, який дає право виходу на пенсію після 60 років, збільшується на 12 місяців. Відповідно, у 2028 році він становитиме 35 років. Якщо ж людина, якій у 2023 році виповнилося 60 років, має менше 30 років необхідного страхового стажу, вона матиме право на призначення пенсії після досягнення 63 років за наявності не менше 20 років страхового стажу.

Читайте також:

"Росія не може перемогти": угорський друг Путіна зробив несподівану заяву

"Стерти з пам'яті": дочка Олени Кравець розповіла про свій день народження

"Нова пошта" втішила українців: відділення відкриють у Німеччині та Румунії

Повалення Лукашенка та зіткнення: астролог розповів, що відбудеться у Білорусі цієї весни