З 24 лютого 2022 року Росія випустила Україною понад 5 тисяч ракет різного класу. Це безпрецедентна кількість, адже якщо порівнювати війну, що тривала 4 роки в Сирії, то росіяни там випустили лише 100 ракет "Калібр". При цьому російські сили завдають ударів не лише по військовій інфраструктурі, а здебільшого по цивільній та промисловій, тримаючи в страху мільйони українців. Про те, коли в Україні припиняться обстріл, розповіли відомі тарологи.

Так, тарологи Стелла та Людмила Хомутовська склали для України прогноз на осінь.

Експерти вважають, що осінь 2023 р. в Україні буде з новими випробуваннями, адже росіяни знову спробують атакувати нашу енергосистему.

"Карти показують, що світла немає. Росія спирається на попередню осінь і готує обстріли. Небезпека буде. За літо енергетики привели нас до того, що ми повстали, як Фенікс із попелу. Але Україна поставила потужний захист. Зиму ми повинні пережити", - каже Хомутовська, передає Главред .

А ось відомий український таролог із Чорнобаївки Стелла каже, що цілими областями цієї осені та взимку українці сидітимуть без світла не будуть.

"Обстрілювати нашу енергетичну систему будуть, але блекауту не буде. Кінця світу не буде, і так, як минулого року не буде. Будуть обмеження, але пошкодити росіяни енергетичну структуру не зможуть. Ракети та "шахеди" можуть десь поряд потрапити, але області без світла сидіти не будуть. Взимку будуть проблеми, але гірше, ніж минулої осені та взимку точно не буде", - сказала Стелла.

Вона додає, що восени Україна отримає дуже велику систему ППО. Це закриє небо і до кінця 2023 року припиниться обстріл портів, шкіл, міст, складів, хоча бойові дії продовжуватимуться.

До речі, нещодавно керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк говорила, що зараз атаки дронами та ракетами поки що "на паузі", оскільки росіяни підтягують резерви. Однак, за словами Гуменюк, високою є ймовірність того, що окупанти можуть застосувати точкові одиничні ракетні удари по Дніпропетровщині та Миколаївщині.

Нагадаємо, що одним із останніх військових злочинів росіян був ракетний удар по Чернігівському драмтеатру. Трагедія сталася вранці 19 серпня, коли всі віруючі відзначали яблучний спас. Як заявив заступник глави офісу президента України Олексій Кулеба, внаслідок російського удару по Чернігову семеро людей загинули, поранено 156.

Читайте також:

Спробував напасти, але одразу ж був підбитий ракетою: у ГУР показали, як ударили по російському бойовому літаку з моря

Отримав ракету у відповідь: як ЗСУ атакували російський бойовий літак прямо над Чорним морем

Путін ним дуже пишався: ЗСУ спалили в попіл хвалену російську зенітно-ракетну систему "Тріумф"