Тюльпани в саду, окрім своєї привабливості, мають ще одну гідність – невибагливість. Разом з тим, як і за іншими квітами, за тюльпанами потрібний хоча б мінімальний догляд.

І справді, навряд чи знайдеться якась дача, де не росли б тюльпани – це одні з найпопулярніших квітів біля будинків українців.

При цьому садити їх потрібно у вересні, а саме у другій декаді. Раніше садити не можна – тюльпани зійдуть і їхні паростки вб'є морозом. Пізніше теж не бажано – цибулини повинні встигнути вкоренитися до того, як ґрунт промерзне – для розвитку коріння тюльпанам потрібно 30 – 45 днів.

Щодо 2023 року, то сприятливі дні для посадки цибулин тюльпанів за місячним календарем: 10, 16 – 20 вересня.

До речі, осіння посадка тюльпанів гарна тим, що вони зацвітають на кілька тижнів раніше від тих квітів, які висаджують навесні.

Як правильно садити тюльпани восени

Насамперед потрібно підготувати ґрунт. Місце має бути сонячним, захищеним від вітрів. Підбирайте пухкий, нейтральний або слаболужний грунт (найкраще піщаний).

Якщо доводиться садити тюльпани в глинистий ґрунт, його потрібно розбавити піском.

Землю перекопай глибоко. Додай деревну золу та торф.

Свіжий гній не підходить для мульчування. Він може надати тюльпани грибком або опіком. Від мінеральних добрив із хлором теж краще відмовитися.

Бажано також, щоб ділянка для тюльпанів була на піднесенні, – ці квіти не люблять застою води. І важливо, щоб ґрунтові води не піднімалися вище 60 – 80 см. Також необхідно, щоб територія була сонячною та захищеною від вітрів.

До речі, глибина посадки повинна дорівнювати трьом діаметрам цибулини.

  • Дрібні цибулини – на глибину 8 см
  • Великі – на 15 см.

Читайте також:

Вони вас здивують красою: що зробити, щоби троянди на ділянці пишно цвіли все літо

Не поспішайте викидати: як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти