Президент України Володимир Зеленський заявив, що на початок осені прийдеться дуже багато роботи і міжнародна активність буде на високому рівні.

Про це він розповів у своєму Telegram -каналі 27 серпня.

За його словами, влада вже розпочала підготовку до вересня, який, зважаючи на все, очікується потужним. При цьому робота вестиметься відразу в кількох сферах.

"Вже почали готувати потужний вересень для України. Наша міжнародна активність буде не меншою, ніж у ці тижні", - йдеться у повідомленні президента.

Плани на вересень: подробиці

Насамперед йдеться про захист. За словами Зеленського, першого осіннього місяця Київ отримає нові пакети військової допомоги, до яких входять артилерія, бронетехніка, ППО та ракети, а також засоби для розмінування. Президент України наголосив, що про потреби України обізнані усі її союзники і залишилося лише дочекатися відповідних рішень.

Зазначимо, що, за даними видання The Washington Post, Україна з початку спеціальної військової операції стала найбільшим отримувачем підтримки США з часів Другої світової війни. За наявними даними, Вашингтон виділив Києву $66,2 млрд.

Другий пункт торкнувся гарантій безпеки.

"Вже скоро – наступні раунди переговорів та приєднання нових країн до спільної архітектури безпеки. Постійно додаємо зміст першого Форуму оборонних індустрій. Українського змісту. Міжнародного змісту. Вільний світ вимагає більшої сили для свого захисту. у повідомленні.

Україна також готується до міжнародних заходів, серед яких Генеральна Асамблея ООН та черговий Саміт перших леді та джентельменів. Там буде порушено важливі теми, які стосуються майбутнього на планеті, а саме — продовольча безпека. Протягом наступного тижня пройде кілька нарад на цю тему.

Санкції Окрема тема, яка звучатиме досить голосно у вересні.

"Днями ухвалено нове санкційне рішення Сполучених Штатів проти російських фізичних та юридичних осіб, залучених до злочинної депортації українських дітей з нашої тимчасово окупованої території. Це важливий крок. Україна вдячна за нього. Працюємо над аналогічними санкційними кроками партнерів", - продовжив Володимир Зеленський.

Президент України окремо зазначив, що депортація дітей та свідомі спроби залишити їх без зв'язку з батьками є політикою геноциду, якій не місце у сучасному світі.

"Об'єднаний світ сильніший за агресора. У вересні єдності буде ще більше", — підсумував глава держави.

Довідка: Глобальний Південь - це неологізм, який означає країни, які Світовий банк вважає з низьким або середнім доходом в Азії, Африці, Латинській Америці та Карибському басейні.