Київ надає ветеранам війни з росією, які отримали тяжкі поранення та стали інвалідами І чи ІІ групи, можливість отримати компенсацію до 95% вартості їх раніше придбаних автомобілів. Цю інформацію було представлено Центром комплексної підтримки учасників бойових дій "Київ Мілітарі Хаб".

Щоб скористатися цією можливістю, ветеранам із Києва слід надати свої дані та необхідні документи для перевірки. Заявки розглядає спеціальна комісія при Департаменті соціальної політики Київської міської державної адміністрації.

Відсоток компенсації за раніше придбаний автомобіль може бути в межах від 10 до 95%, і це залежить від ціни та стану транспортного засобу. Однак, поки не зовсім ясно, як визначатиметься стан автомобіля і хто цим займатиметься.

Для подання заявки ветеранам необхідно надати копії договору купівлі-продажу автомобіля, довідки про вартість з податком на додану вартість, а також свідоцтво реєстрації транспортного засобу.

Важливо зазначити, що також розглядаються законопроекти у Верховній Раді, спрямовані на надання безкоштовної розмитнення автомобілів для учасників бойових дій та на запровадження безкоштовної розмитнення євроблях для військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь у бойових діях.

Читайте також:

Не повторюйте цієї помилки: чому не рекомендується заливати воду в бачок омивача скла

Тепер його носитимуть як браслет: Motorola показала незвичайний гнучкий смартфон

Влад Яма, який виїхав до США, вирішив показати, як тепер виглядає його дружина