Після повернення з ОАЕ президент довідався про ситуацію на Донбасі

Не так давно президент України Володимир Зеленський вирушав з офіційним візитом в Об'єднані Арабські Емірати. Відразу по поверненню звідти він відправився на зустріч з Головнокомандувачем Збройних Сил Русланом Хомчаком та іншими високопоставленими військовими щодо справи про загибель кількох українських солдатів. Про це президент передавати на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що з'явилися деталі загибелі трьох українських військових — Дмитра, Олександра та В'ячеслава. У неділю, 14 лютого, близько 9:20, вони, просуваючись на позиції, вибухнули на п'яти мінах ТМ-62, які були встановлені в шаховому порядку. На місце події прибули автомобілі швидкої допомоги, проте врятувати солдатів не вдалося.

За підсумками попереднього розслідування з'явилося три ймовірні причини вибуху —порушення правил поводження з вибуховими пристроями і боєприпасами, теракт з боку противника і безвідповідальне ставлення солдатів до служби, яка відбивається у відсутності належної організації служби і переміщень військових під час проведення бойових завдань.

Тим не менш, по цій ситуації досі залишаються питання, такі як: ким були встановлені міни, чому про них не попередили солдатів, чи були поруч з мінами попереджувальні покажчики. Однак, на ці питання за одну добу розслідування відповісти неможливо.

За підсумками зустрічі з військовими Зеленський дав керівництву ЗСУ кілька завдань, зокрема, провести спеціальні тренування з поводження з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки при просування особового складу, озброєння і техніки на бойові позиції і т. д.

Також в обов'язки військових увійде ретельна перевірка всіх мінно-вибухових загороджень на дорогах і шляхах постачання. Всі застарілі і неробочі міни необхідно прибрати. На це президент дав час до кінця лютого. Крім того, розмінування повинно проводитися ще активніше, так як в місцях, де вже немає небезпеки швидкої атаки і де проживають мирні люди, мін бути не повинно.

Під кінець президент заявив, що через 10 днів він очікує отримати імена винних у трагедії та шляхи вирішення подібних проблем у майбутньому, щоб Україна припинила втрачати своїх громадян таким жахливим чином.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що президент Російської Федерації Володимир Путін зробив приголомшливу заяву щодо подальшої долі окупованого Донбасу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі заявив, що незабаром південь України можуть стати "російськими".

Також "Hyser" писав, що у Раді національної безпеки і оборони зробили заяви щодо того, які ще українські канали найближчим часом можуть бути заблоковані.