На Буковелі будуть закривати заклади через карантинні вимоги

Стало відомо, що в період з 22 по 28 лютого всі заклади громадського харчування на українському корорті будуть зачинені. Причина в карантині, передає видання Укрінформ. Ситуацію пркоментував перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький.

За його словами, територію Буковелі спеціалісти поділять на дві частини: до компетенцій Держпродспоживслужби входить контроль закладів громадського харчування. Сендецький підкреслив, що ресторани на кафе на курорті не повинні були працювати під час локдауну, який був у січні, а значить - не повинні працювати і зараз - з 22 по 28 лютого.

Представник Держпродспоживслужби розповів, що на території гірськолижного курорту будуть працювати інспектори, які стануть перевіряти, як заклади сприймають вимоги. Також будуть спеціалісти, які стануть перевіряти загальні правила карантина: чи носять людли маски, чи притримуються соціальної дистанції тощо. Наприклад, ті, хто планує кататися на лижах, повинні мати спеціальні захисні шоломи (справа в тому, що так можна краще себе захистити від інфекції).

Варто нагадати, що посилення карантину на Буковелі пов'язане з рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 лютого. Причина такого рішення комісії - високе зростання захворювання на COVID-19 в цьому регіоні. Тож через це зачинять не тільки заклади громадського харчування на курорті, але й по регіону заборонять працювати кінотеатрам, театрам, нічним клубам та іншим розважальним закладам.

До речі, вже скоро очікується початок вакцинації проти коронавірусу в Україні. Як повідомляли в уряді, громадяни зможуть зареєструватися на щеплення за допомогою спеціальної платформи, яку розробляють в Міністерстві цифрової трансформації.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Туреччині вирішили послабити обмеження для туристів. Стало відомо, які умови треба виконати, щоб мати змогу відпочити там.

Також повідомлялося, що в мережі з'явився повний список всіх свят, які українці будуть відмічати вже в березні. Без роботи ще встигнемо засумувати.

Крім того, навесні в Україні планується індексація пенсійних виплат. Українцям пояснили, на скільки та хто може розраховувати.