На українсько-польському кордоні утворилася велика черга

На кордоні з Польщею утворилася багатотисячна черга з українців, які намагаються прорватися до Європи. Незважаючи на карантин, в тисняві ніхто не дотримується масочного режиму і тим більше дистанції. Відповідне фото опубліковано на сторінці dtp.ua instagram.

Тисячі українських заробітчан штурмували пункт пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні. Більшість з них їдуть на заробітки до Польщі, інші ж транзитом в інші країни. Відзначається, що ситуація на кордоні близька до колапсу, люди змушені очікувати по 12 і більше годин.

Знімок того, що відбувається на пішому переході "Шегині" зробили співробітники прикордонної служби Польщі. При цьому можна помітити, що велика частина людей, незважаючи пандемію, знаходиться без масок. Друга частина маски все-таки наділа, але тільки для вигляду, на підборіддя. Дистанція між людьми в кращому випадку кілька сантиметрів. Відзначається, що стовпотворіння в "Шегинях" почалося ще в п'ятницю, 26 лютого.

У мережі по-різному відреагували на ситуацію що виникла на українсько-польському кордоні. Однак більшість користувачів мережі підтримали заробітчан, зазначивши, що людям потрібно заробляти, щоб прогодувати сім'ї.

"Людські умови для життя повинні бути в країні, тоді і народ їхати не буде, а то у нас народ живе тільки для того, що б комуналку заплатити і сотні податків", "Якби наша праця цінувалася, ніхто б не їхав з рідної землі, а так потрібно якось виживати", "Так в Україні роботодавці платити нормально не хочуть!!! Або ви думаєте вони сильно хочуть їхати від сім'ї невідомо куди і навіщо!!!", "Хотіли Європу нате Європу!",- написали в коментарях.

Коментарі. Фото: скріншот instagram
Коментарі. Фото: скріншот instagram

Коментарі. Фото: скріншот instagram
Коментарі. Фото: скріншот instagram

Коментарі. Фото: скріншот instagram
Коментарі. Фото: скріншот instagram

Раніше портал Hyser інформував, що для в'їзду до Польщі діятимуть нові правила.

Також портал Hyser повідомляв, що українські заробітчани можуть отримати 150 тисяч гривень від держави.

Крім того портал Hyser писав, що з 1 березня для українців відкриваються нові напрямки для подорожі.