Експерти в один голос твердять про необхідність карантину, оскільки в іншому випадку буде медичний колапс.

Зокрема, йдеться про те, що не варто нехтувати обмеженнями адаптивного карантину, що може мати негативні наслідки для медичної системи. Відповідну заяву зробила епідеміолог Людмила Мухарська, пише "РБК-Україна".

експерт попередив українців про новий удар по медичній системі, фото: Українська правда

За її словами, в областях з" червоної" зони вже можна спостерігати медичний колапс. Все тому що регіони виявилися не готові до такого активного поширення коронавірусу, але карантин якраз і потрібен, щоб загальмувати цей процес і дати час медичній системі на підготовку до викликів.

У зв'язку з цим, Мухарська зазначила необхідність у червоних карантинних зонах дотриманнях всіх обмежень карантину. Тоді не доведеться вдаватися до тотального карантину.


Зрозуміло, що при посиленні карантину значно вдасться зменшити ризик поширення COVID-19, але є економічні та соціальні причини, які не дозволяють владі йти на такі кардинальні кроки. Епідеміолог це розуміє і вважає, що і адаптивного карантину може бути достатньо для боротьби з епідемією, якщо строго його дотримуватися.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Міністерстві охорони здоров'я оновили список держав, в які українці можуть летіти без побоювань заразитися коронавірусом і країн, в які поки краще не їхати.

Також наш портал повідомляв, що після Міжнародного жіночого дня, в Україні вперше, за останні тижні, зареєстрували невеликий спад у щоденному прирості числа інфікованих коронавірусом.

Нагадуємо, що у МОЗ України попередили про чергову хвилю пандемії коронавірусної інфекції.