У п'ятницю, 12 березня, поблизу міста Мар'їнка, яке знаходиться в Донецькій області, загинув військовослужбовець Збройних сил України.

Про втрати в українських рядах повідомило оперативно-тактичне угруповання "Восток" у своєму Facebook.

"Біля поселення Мар'їнка, що в зоні відповідальності оперативно-тактичного групування "Восток" збройні формування Російської Федерації подужали позиції українських захисників.

В результаті ворожого снайперського вогню один український солдат отримав поранення, не сумісні з життям.

На місці події лідерський склад військової частини та робоча група військово-правоохоронної служби.

Про дії збройних сил РФ та її найманців повідомили представники ОБСЄ через українську сторону спільного режиму припинення вогню та координації та стабілізації лінії взаємодії", - йдеться в повідомленні.

Про дії бойовиків і російських військових повідомлено представникам ОБСЄ.

Нагадаємо, що в результаті ворожого обстрілу українська сторона зазнала втрат серед бійців і 10 березня. Поблизу населеного пункту Старогнатівка бойовики обстріляли позиції українських військових зі стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав важке поранення. Воїну оперативно була надана медична допомога, але, на жаль, врятувати його життя не вдалося", - сказано в повідомленні оперативно-тактичного угруповання"Схід".

Про порушення перемир'я і загибель бійця інформацію тут же передали представникам ОБСЄ.

Раніше Hyser писав про те, що з'явилася інформація про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також Hyser повідомляв, що Росія продовжує зміцнювати свої позиції біля кордонів України різним озброєнням і ракетними установками.

Нагадаємо, що 9 березня російські збройні формування 21 раз порушили "режим повного припинення вогню".