Лікар розповів, коли в Україні можуть ввести локдаун

В Україні почалася третя хвиля коронавірусу, яка спровокувала різкий сплеск захворюваності. У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні можуть встановити максимальні карантинні обмеження. Лікар-інфекціоніст Федір Лапій озвучив прогноз щодо введення локдауну. Про це повідомляє "24 канал".

Інфекціоніст зазначив, що кількість інфікованих коронавірусною інфекцією в регіонах стрімко зростає. Щоб уникнути колапсу медичної системи і зменшення кількості нових заражень в країні необхідно вводити жорсткий локдаун.

Федір Лапій припустив, що посилення карантинних заходів може відбутися вже в найближчі дні.

"Можливо, до кінця тижня рішення буде прийнято", - зазначив Лапій.

Варто відзначити, що напередодні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про повторне введення локдауну. За його словами такі заходи будуть вжиті якщо більша частина областей опиняться в "червоній" зоні карантину. Міністр уточнив, що умовою для максимального посилення карантинних заходів в Україні є саме 50-70% областей в "червоній" зоні.

Степанов підкреслив, що найближчим часом Україна буде рухатися в стратегії адаптивного карантину. Локдаун будуть вводити тільки в тому випадку якщо епідеміологічна ситуація в країні буде критичною.

У той же час Степанов зазначив, що МОЗ був готовий до чергового спалаху захворюваності та зміцнив медичну систему. Зокрема було збільшено число ліжок для інфікованих коронавірусною інфекцією, які потребуватимуть медичної допомоги.

Раніше портал Hyser повідомляв, що міністр Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.

Також портал Hyser інформував, що у "Слузі народу" розповіли, чи буде вводиться в Україні жорсткий локдаун.

Крім того портал Hyser писав, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.