Посилений карантинний режим у столиці України, можливо, перервуть достроково

Про те, при дотриманні яких умов, "локдаун" у Києві може закінчитися до оголошених термінів, в інтерв'ю порталу "РБК-Україна"розповів перший заступник голови міської державної адміністрації, Микола Поворозник.

Столиця перейшла в "червону" зону карантину, як передбачено у відповідній постанові Кабінету Міністрів №1236.

За словами чиновника, ще тиждень тому Київ був у "помаранчевій" зоні карантинних обмежень, і, попри те, що показники захворюваності так і не досягли затверджених Кабінетом Міністрів норм, у місті перейшли до "червоних" карантинних заходів фактично, і не чекаючи офіційного статусу від РНБО та МОЗ України. Однак, Київ все ж досяг критичної позначки до кінця минулого тижня.

Перший заступник голови підкреслив, що переглянути карантинні обмеження зможуть у разі зміни показників у щоденному прирості інфікованих коронавірусом, і для цього в Кабміні встановили чіткі параметри, що дозволяють "червоним" зонам змінювати "колір" при більш низьких рівнях небезпеки. Таким чином, якщо протягом 5 днів у Києві, згідно з показниками в урядовій постанові, епідемічна ситуація почне поліпшуватися, то обмеження переглянуть. Однак, якщо все буде навпаки, то карантинні заходи можуть посилити, аж до повної зупинки міського громадського транспорту.

Варто нагадати, що в "червоній" зоні епідемічної небезпеки обов'язково носіння індивідуальних медичних засобів захисту(маски чи респіратори), навіть на відкритій місцевості, починаючи з вулиць, і закінчуючи міськими парками.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, при дотриманні яких умов, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, іноземні громадяни можуть в'їхати в нашу країну.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, які штрафи затвердили в "червоних" карантинних зонах за порушення "масочного режиму".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Миколаєві вже перейшли до впровадження спеціальних перепусток для проїзду в міському громадському транспорті.