Ситуація на Донбасі помітно загострилася після свят.

Таким чином, противник відновив військові дії після недовго затишшя. В результаті чергових прицільних обстрілів окупантів по українських позиціях один наш військовий загинув, а ще один отримав поранення. Відповідною інформацією з цього приводу поділився прес-центр штабу ООС, пише "УНІАН".


Повідомляється, що здійснювали обстріли російські військові з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Новотроїцьке в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Порушення режиму припинення вогню цього разу знову призвело до втрат з українського боку. Так, один військовий отримав вогнепальне кульове поранення і врятувати його, на жаль, не вдалося. Інший український військовослужбовець отримав осколкове поранення, але він живий.

в результаті обстрілів з боку російських збройних формувань постраждали два українських військових, фото: РБК-Україна

Відомо, що потерпілому вчасно надали медичну допомогу і госпіталізували. Його стан оцінюється на цей час як важкий.

Варто відзначити, що українська сторона теж стріляла з метою захисту у відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ. Про дії російських бойовиків на Донбасі вже поінформувала представників ОБСЄ українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Раніше "Hyser" писав про те, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба застеріг українців через маневри Росії.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про багаторівневий удар Росії по Україні.

Нагадуємо, що Головнокомандувач ЗСУ, генерал Віктор Муженко розповів, що буде, якщо армія РФ перейдуть український кордон.