РФ може вторгнутися на територію України після липня 2021 року. Саме тоді підійдуть до кінця маневри НАТО в Європі й почнуться навчання країни-агресора "Захід-21". Чекати біди потрібно в Північній Таврії, куди війська РФ прорвуться через річище Північно-Кримського каналу. Це найбільш вигідна позиція для військ Росії.

Таку інформацію озвучив політик і ексрадник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" у четвер, 6 травня.

Ексрадник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов. Скріншот з відео

Чому річище Північно-Кримського каналу та Північна Таврія?

Як пояснив політик, це найбільш вигідна позиція для РФ, яку вони можуть легко зайняти й утримувати. Почавши своє захоплення звідти війська країни-агресора зможуть відрізати Україні вихід до Чорного моря, забезпечити окупований Крим прісною водою.

Адже, за словами експерта, ця ділянка - це всього лише 80 км континентальної території, а через Дніпро і Каховське водосховище проходять всього три переправи – гребля і два мости в Херсоні – Залізничний і Шосейний. Якщо ці мости зруйнувати або захопити, то практично вся ця територія виявляється ізольована від континентальної України.

"Російська сторона неодноразово розгортала пропагандистську кампанію щодо гуманітарної катастрофи через те, що туди не надходить вода. Цю територію досить легко зайняти й утримувати", – зазначив Андрій Ілларіонов.

Крім того, на цій території знаходиться ряд електростанцій, які забезпечують електрикою третину України.

"Захід – це Кінбурнська коса, біля якої проходило чимало битв в 18 і 19 століттях, в цьому місці Дніпровсько-Бузький лиман має найвужче горлечко – близько 3,5 км. Якщо там виявляться війська окупанта, тоді весь лиман виявляється замкненим і тоді найбільші порти Херсон і Миколаїв разом із заводами виявляються замкненими", – підкреслив ексрадник Путіна.

Якщо ж агресор захопить смугу від Очакова до Одеси, це може загрожувати Україні втратою виходу до Чорного моря. Як підкреслив Ілларіонов, ця тема регулярно обговорюється в російських ЗМІ.

Одним з ймовірних місць вторгнення Росії є Північна Таврія. Скріншот з відео

На думку народного депутата від "Слуги народу" Ірини Верещук заява ексрадника Путіна не більше, ніж залякування. Вона назвала висловлювання Іларіонова нерелевантною подачею інформації. І додала, що його слова не відповідають тій інформації, яка надходить з Міноборони й штабу ООС.

Раніше "Нyser" писав про те, що експерт розповів про багаторівневий удар РФ по Україні.

Також наш портал повідомляв, Кулеба назвав "повзучою анексією" концентрацію військ країни-агресора в акваторії Азовського моря.

Нагадуємо, українські військові будуть задіяні в деяких заходах кампанії Fires Shock під час багатонаціональних навчань Defender Europe 21.