На цей момент у "червоній" зоні карантину залишається тільки Сумська область. Однак незабаром і вона зможе покинути критичний рівень епідемічної небезпеки по поширенню COVID-19.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу у п'ятницю, 7 травня.

За словами Віктора Ляшка, МОЗ вже готує відповідний документ до секретаріату Кабміну, комісії ТЕБ і НС. Після розгляду даного питання, буде прийнято рішення.

"Міністерство охорони здоров'я сьогодні готує подання до Секретаріату Кабінету Міністрів України та комісії ТЕБ і НС для того, щоб розглянути питання виведення з "червоного" рівня епідемічної небезпеки й Сумську область", — заявив головний санлікар України.

Віктор Ляшко зазначив, що за індикаторами, які МОЗ отримало вранці 7 травня, Сумська область може бути виведена з "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Так, рівень госпіталізації в Сумській області становить 55,1, що не перевищує норму. Динаміка рівня госпіталізації зменшилася становить -25,9%. Завантаженість ліжок киснем-60,9% при нормі до 65%.

У Сумській області виявили 337 випадків COVID-19 за минулу добу 6 травня.

Станом на ранок 7 травня в Україні виявили ще 8404 нових зараження коронавірусом. Найбільше хворих на COVID-19 за добу було виявлено в Харківській (991), Дніпропетровській (622) областях, Києві (611), а також Донецькій (571) і Запорізькій (494) областях.

В Україні за весь час пандемії виявили 2 105 428 випадків коронавірусу, 1 731 162 одужання і 45 830 смертей.

Зазначимо, на засіданні Кабміну 21 квітня було прийнято рішення про продовження адаптивного карантину до 30 червня 2021 року. Залежно від епідемічної ситуації області будуть розділені на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони.

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям розповіли, в яких місцях відбувається моментальне зараження COVID-19.

Також наш портал повідомляв, чи можна вакцинуватися, якщо у вас є хронічні хвороби.

Нагадуємо, Кличко пояснив киянам, в якому режимі працюватимуть кладовища під час поминальних днів.