Експерти-аграрії попереджають про високі ціни на фрукти і пояснили, з чим це пов'язано

У 2021 році зима довгий час "не відпускала" українців, проте в певний момент стала досить теплою. Незважаючи на це, посеред травня сталося чергове похолодання, яке сильно стурбувало аграрій, які побоюються неврожаю. Про це повідомляє YouTube-канал "Апостроф ТВ News".

Так, експерти відзначають, що в цьому році зима була досить холодною і тривалою, в результаті чого багато що замерзло. Тільки земля почала оговтуватися від зими, і в Україні почалися чергові заморозки.

Досвідчені садівники, для яких весна-початок роботи в місті, побоюються, що в 2021 році фруктів в Україні через невдалу погоду буде дуже мало. Вони відзначають, що сьогодні проблематично побачити хоча б одну бджолу, тобто запилення не відбувається. Таким чином, навіть якщо погода оговтається і знову стане теплою, то врожаю, швидше за все, не відбудеться.

Особливо це стосується екзотичних фруктових дерев, які дуже вибагливі до температури, наприклад, мигдаль. Один з садівників розповів, що він вже другий рік спостерігає, як це дерево цвіте, проте через невдалий український клімат на ньому нічого не дозріває.

Навіть аграрії нарікають на погодні сюрпризи цього року, оскільки вони затримали початок посівної компанії. За 2021 рік не було комфортних температурних умов для того, щоб рослина доросла.

Ситуація невдала, але не критична. Незважаючи на те, що квітневі морози завадили посівної, а грунти досить сухі, в українській зерновій асоціації заявляють, що урожай в цьому році буде кращим за дуже довгий час.

Повернеться тепло приблизно з наступного тижня. До середини травня погода буде мінливою, проте достовірно можна сказати, що холод і дощі нашкодили кісточковим і ягодам, тому дешевих черешень і яблук на українських ринках очікувати не варто.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що ціни на найпопулярніші продукти підвищаться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як можна безкоштовно вилікувати зуби.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що на полиці магазинів з Китаю прибула партія небезпечного посуду.