З'ясувалося, що у німецького автопрому був свій " Запорожець"

"Запорожець"- це по-своєму культовий радянський автомобіль, який полюбився безлічі радянських автолюбителів своєю невибагливістю і дешевизною. Однак, варто визнати, що велика частина дизайнів радянських автомобілів "підглядалася" із Заходу, і, як з'ясувалося, український улюбленець не став винятком. Оригінал "Запорожця" у своєму профілі в Instagram показав Користувач "bolshoi_autoblog".

Йдеться про німецький автомобіль NSU Prinz 4, який став на конвеєр в 1962 році, за чотири роки до виходу ЗАЗ-966 "Запорожець". Два автомобілі дійсно дуже схожі, правда, у " німця "відсутні вуха-повітрозабірники" Запорожця", хоча" Принц " теж задньомоторний і охолоджувався не водою, а повітрям. Крім того, досить сильно відрізняється у автомобілів і задня частина, однак, дивлячись спереду, їх дуже легко сплутати.

Примітно, що слоганом цієї моделі було "керуй "принцом" і будеш королем", що, як зазначив автор публікації, в контексті існування "Запорожця" виглядає досить кумедним.

Цікаво, що NSU Prinz 4 не був якимось успішним і популярним автомобілем. У 1968 році одне з британських автомобільних видань зробило на нього огляд, де машину розкритикували. За підсумками вимірів з'ясувалося, що розігнатися "Принц" міг тільки до 113 кілометрів на годину, а сотні кілометрів на годину він досягав за 35,7 секунд. Одночасно з тим, "Німець" був на 30 фунтів дорожче популярного в той момент британського автомобіля Mini 850.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядала експортна версія"Запорожця".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, які трофейні німецькі автомобілі дісталися переможцям у Другій світовій війні.

Також "Hyser" писав, що автолюбитель знайшов унікальний ВАЗ, який простояв у гаражі 20 років.