У Чорному морі пройшли спільні навчання України і США.

Таким чином, навчання тривали два дні. Весь цей час флагман Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" і корабель берегової охорони США Hamilton перебували під пильним наглядом кораблів РФ. Відповідною інформацією з цього приводу поділилися у прес-центрі Держприкордонслужби, пише "РБК-Україна".


Варто відзначити, що зі своїм завданням щодо припинення провокацій в морі і відбиття нападу з неба за стандартами НАТО, тактичні групи з обох сторін впоралися на відмінно.

Зокрема, екіпажі продемонстрували найскладніші елементи маневрування, ухилення від повітряної атаки та організацію протидиверсійної оборони корабля. За цим усім стежили прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ, але тільки спостереженням з їхнього боку справа не обмежилася. Вони також перешкоджали маневруванню кораблів України і США в ході навчань.


Так, наприклад, російські військові оголошували про раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку. Разом з тим вони вперто ігнорували запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації.

У мережі представлено відповідне відео, що підтверджує втручання Росії в спільні навчання України і США


Раніше "Hyser" писав про те, що екс-радник Путіна розповів, звідки і коли РФ може напасти на Україну, щоб у підсумку у Росії була можливість забезпечити Крим прісною водою.

Також наш портал повідомляв, що Пентагон вибирає для України потужну зброю, оскільки є велика ймовірність нападу РФ на Україну.

Нагадуємо, що у мережі з'явилися ексклюзивні фото переміщення техніки.