В Україні очікується четверта хвиля епідемії коронавірусу.

Таким чином, третя хвиля COVID-19 позаду, але все одно, це ще далеко не кінець. У МОЗ заявили, що не варто розслаблятися, оскільки є ймовірність четвертої хвилі епідемії коронавірусу. Відповідну заяву міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, пише "РБК-Україна".


За його словами, наближається нова битва з COVID, якщо таки буде четверта хвиля коронавірусу. У будь-якому випадку уряд планує докласти максимум зусиль, щоб пом'якшити черговий удар з боку китайського коронавірусу, який, як відомо, мутує.

Це викликає занепокоєння не тільки в Україні, а й інших країн. Так, наприклад, епідеміолог і експерт ВООЗ Наталія Виноград теж говорила про те, що в країні восени може бути четверта хвиля коронавірусу через це.


У зв'язку з цим, президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль не перестають нагадувати про важливість вакцинації від коронавірусу. На думку другого, це єдиний вихід з епідемії коронавірусу, щоб люди нарешті змогли повернутися до звичного життя.

Так, щоб стимулювати вакцинацію серед дорослого населення, в Україні хочуть запустити COVID-сертифікати. Міністерство охорони здоров'я вже розглядає можливі "бонуси" для тих українців, які добровільно пройдуть вакцинацію. Про це теж повідомив Шмигаль.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україна до кінця року планує винайти свою вакцину проти COVID-19.

Також наш портал повідомляв, що президент України Володимир Зеленський попередив українців щодо вакцини та Дня Незалежності.

Нагадуємо, що експерти вже назвали дату, коли варто очікувати нового удару від епідемії коронавірусу.