9 травня українські військові за підтримки СБУ затримали одного з "командирів" ворога

Незважаючи на свята, бійці Збройних сил України, і співробітники Служби безпеки України продовжують працювати, і результатом роботи стало захоплення одного з "командирів" Міністерства оборони самопроголошеної Донецької Народної Республіки. Про це повідомляє офіційна прес-служба прокуратури Донецької області в Facebook.

Повідомляється, що в неділю, 9 травня, неподалік від селища міського типу Новгородське бійці ЗСУ за підтримки Головного управління СБУ в Луганській і Донецькій областях затримали бойовика "ДНР".

Затриманим виявився 45-річний житель Горлівки. Українські військові виявили при ньому військовий квиток НЗФ так званої "Донецької Народної Республіки", а також посвідчення учасника громадської організації" Ветерани Новоросії " і військову форму.

Досудове розслідування з'ясувало, що затриманий бойовик з 2016 року є частиною НЗФ Російської Федерації на посаді розвідника і старшого розвідника. У 2019 році він зайняв посаду стрілка-помічника гранатометника і став командиром 3 відділення 1 механізованого взводу механізованої роти Міністерства оборони ДНР.

В обов'язки зловмисника входило проводити наглядову діяльність на лінії розмежування, а також участь у збройному опорі, що чиниться українським військовим. Він повинен був захоплювати населені пункти, окремі будівлі та інші об'єкти на території Донеччини, споруджувати, охороняти і зміцнювати блокпости і вогневі позиції. Крім усього іншого, він був у складі так званої "групи швидкого реагування", яка повинна була збирати інформацію про пересування українських військ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що противник почав використовувати нове озброєння для обстрілу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кравчук назвав важливу умову встановлення нормальних відносин між Україною і Росією.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, що задумав Володимир Путін.