Відкушене вухо, перебитий ніс і пара вибитих зубів - в боксі такі види травматизму це закономірність і буденність. Більш того, цей вид спорту вкрай травмонебезпечний і будь-якому, хто ним займається, треба бути готовим до того, що він вимагає жертв. Українки ніколи не відрізнялися особливим страхом, і навіть зуміли довести, що в Європі навіть тут їм немає рівних.

Так, 26 листопада 1999 року Аліна Шатернікова вперше з часів незалежної України стала чемпіонкою Європи з професійного боксу за версією WIBF. Більш того, спортсменка відстоювала свій статус тричі і через три роки виграла титул чемпіонки світу з професійного боксу.

А сьогодні, 13 червня 2021 року, стало відомо, що успіх Шатерникової повторила Олена Медведенко з Одеси. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook екс-чемпіонка, а нині віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.

"Від щирого серця вітаю з цим успіхом! Знаючи, скільки разів цей бій переносився і як ви цілеспрямовано працювали незважаючи на це, поділяю разом з вами ці щасливі переможні емоції! Клас, вийшла і перемогла, не давши суддям жодного шансу засумніватися в тому, хто на рингу господар", – написала Аліна Шастернікова.

Так, у Бельгії, на чемпіонаті Європи з боксу, Олена Медведенко перемогла місцеву боксерку Джеміллу Гонтарук і стала чемпіонкою Європи за версією EBU в суперлегкій вазі (до 63,5 кг). Відомо, що одеситка представляє промоутерську компанію Top Boxing Generarion, а на змаганнях вона здобула переконливу і одноголосну перемогу за рішенням суддів - 97:93, 96:94, 98:92.

Про свою перемогу дівчина повідомила в Facebook досить оригінально, написавши, що"якщо сидіти на березі річки досить довго, можна побачити, як повз пропливає труп твого ворога". Також вона подякувала своєму тренеру, який з її слів, вірив у неї більше, ніж вона сама.

До слова, справжнє визнання жіночого боксу відбулося в кінці ХХ століття. Тренери кажуть, що дівчатам боксувати легше, так як вони більш гнучкі і пластичні. При однакових рухових здібностях дівчину легше навчити ударам ногами з розворотом на 180, 360 і навіть 720 градусів.

Раніше Hyser писав, що в УЄФА відповіли на запит Росії з приводу форми збірної України.

Нагадавши, футболіст збірної Данії знепритомнів під час матчу Євро-2020 і потрапив до реанімації.