Українцям розповіли що потрібно знати при купівлі нерухомості

Рано чи пізно кожен українець замислюється про покупку власного житла. Однак з кожним роком дозволити собі житло може все менше громадян України. Справа в тому, що ціни на нерухомість стрімко зростають. Так, тільки за останній рік в середньому ціни в столиці зросли на 10-15%. Експерти дали кілька корисних порад при покупці житла. Про це пише obozrevatel.

Перед покупкою квартири або будинку слід розуміти, що на ринку нерухомість існує сезонність. Тобто існують періоди, коли попит на житло максимальний. Це хороший шанс для продавців швидко продати житло і ха хороші гроші. Експерти рекомендують укладати угоди влітку або взимку, тоді активність покупців нижче і відповідно з продавцем можна поторгуватися.

Іноді для того, щоб знизити суму податків продавець і покупець йдуть на хитрість. У договорі можна вказати будь-яку суму угоди, але не нижче, ніж вказав оцінювач. Таким чином можна вказати мінімальну ціну і при цьому заощадити на податку. Однак такий крок максимально вигідний для продавця, а для покупця несе ризики. Так, якщо продавець вирішить розірвати угоду купівлі-продажу житла, то покупцеві повернуть лише ту суму, що була вказана в договорі. Якщо за фактом сплачено було більше, то покупець не зможе цього довести.

За словами експертів ціни на квартири почнуть рости вже цієї осені. Причиною подорожчання є подорожчання житла в новобудовах, на яке орієнтуються покупці квартир на вторинному ринку і невелика пропозиція.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили, що за борги за комунальні послуги можуть забрати квартиру.

Також наш портал інформував, що в Україні гряде серйозна податкова реформа через яку українцям доведеться платити більше податків за квартири.

Нагадаємо, що українцям нагадали про необхідність заплатити податки за свої квартири і будинки: кому і скільки доведеться викласти.