Українцям розповіли про альтернативу звичайній трудовій книжці

10 червня в Україні набув чинності законопроект про Електронні книжки. Завдяки такому нововведенню пенсійні виплати українцям призначатимуться автоматично, а ще одна зручність полягатиме в тому, що свій страховий стаж можна буде перевірити на офіційному порталі Пенсійного фонду. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус розповів, що навіть незважаючи на переваги електронної трудової, українці все ще можуть зберігати звичайну, паперову трудову книжку.

Існує одночасно кілька способів знайти електронну трудову. В першу чергу, її можна знайти на офіційному порталі Пенсійного фонду України. Крім цього, з питаннями можна звертатися за телефонами 0800503753, 044281 08 70, 044 281 08 71. Допомогти також може спеціальна програма" Пенсійний фонд " і, нарешті, співробітники відділення Пенсійного фонду.

Наявність електронної трудової книжки дає можливість отримувати пенсію автоматично, тобто тепер в українців немає необхідності особисто звертатися до органів ПФУ. Глава ПФУ зазначає, що дане нововведення в майбутньому істотно полегшить життя майбутнім українським пенсіонерам, оскільки з електронної трудової при досягненні людиною пенсійного віку виплати будуть призначені йому автоматично.

Виходити на пенсію можна як раніше, так і пізніше, від цього буде залежати розмір пенсії, однак для цього вже знадобиться звернутися до органів ПФУ. Крім того, варто враховувати, що в разі, якщо паперова трудова книжка протягом трьох місяців не надається для оцифровки, то буде вважати, що українець хоче вийти на пенсію пізніше.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Кривому Розі чиновники зганьбилися з благодійними наборами для пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'явилася хороша новина для заробітчан: у Польщі підвищилася мінімальна пенсія.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому і наскільки підвищать пенсійні виплати найближчим часом.