У наступному сезоні тарифи на опалення в нашій країні можуть збільшитися на 15-40% в залежності від міста.

Підвищення тарифів на опалення може статися через умови поставок газу теплокомуненерго з боку "Нафтогазу", пишуть "Українські Новини".

"Ті умови, які в договорах на поставку газу запропонувала газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" виробникам тепла, поглиблять галузеву кризу в теплокомуненерго і поставлять під загрозу опалювальний сезон 2021/2022 років", – повідомили виданню в "Укртеплокомуненерго".

В асоціації відзначають, що всупереч домовленостям з президентом і Урядом, "Нафтогаз Трейдинг" в нових договорах на закупівлю газу застосовує щодо підприємств неринкові вимоги.

Зокрема, вимагає авансові платежі за газ, квотування обсягів споживання, безакцептне списання коштів з рахунків підприємств у разі виникнення заборгованості за спожитий газ, високі штрафні санкції та розірвання власного газового контракту за умови укладення договору поставки з іншою компанією.

"Найбільш дискримінаційна вимога і прояв свідомого тиску на ТКЕ – щомісячні авансові платежі за газ. Згідно з чинним законодавством, населення як основний споживач послуг централізованого теплопостачання розраховується за спожиті послуги на умовах подальшої оплати", – повідомили в "Укртеплокомуненерго".

Представники Асоціації кажуть, що в даний час борг населення за тепло і гарячу воду перевищує 25,5 млрд гривень.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Також Hyser повідомляв, що українцям підказали, як домогтися зниження тарифів на гарячу воду та опалення.

Нагадаємо, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.