У ПФУ зробили звернення до українців щодо виходу на пенсію

До кінця поточного року уряд запланував кілька змін соціальних виплат. Одночасно з тим, майбутнім українським пенсіонер варто приділити час для того, щоб оцифрувати свої паперові трудових книжки, щоб соціальні виплати призначалися їм відразу після досягнення пенсійного віку. Про це йдеться на офіційному порталі Пенсійного фонду України.

Так, справа в тому, що на сьогоднішній день ще не всі паперові трудові книжки були оцифровані в електронний формат, тому сьогодні майбутнім одержувачам пенсій найкращим самим зайнятися оцифруванням своїх трудових книжок і самостійно подавати заяви для отримання пенсії.

У Пенсійному фонді України пояснюють, що якщо людина продовжить працювати або якщо трудова книжка Не надавалася для оцифровки протягом трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, то вважається, що людина бажає вийти на пенсію пізніше.

Таким чином, наприклад, якщо людині виповнюється 60 років, і він сподівається, що пенсійні виплати йому призначать автоматично, а сам при це не подав до Пенсійного фонду дані зі своєї паперової трудової, то буде вважати, що він виявив бажання не виходити Зараз на відпочинок і працювати ще один рік без виплат.

Крім цього, українське законодавство мотивує подібну відмову від пенсії при досягненні пенсійного віку, оскільки виходячи на пенсію на один або кілька років пізніше, людина заробляє собі більший розмір пенсії, за умови, звичайно, що коли він досяг пенсійного віку, він подав до ПФУ заяву про відстрочку виплати пенсії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що уряд обіцяє відчутно підвищити мінімальну заробітну плату в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почалися серйозні перевірки компетентності державних службовців.

Також "Hyser" писав, що у Пенсійному фонді зробили важливу заяву для працюючих пенсіонерів.