Служба безпеки Приватбанку в терміновому порядку звернулася до українців із заявою про те, що з'явилася Нова схема шахрайство. Вони попередили про те, що з'явилися нові ШАХРАЇ, які користуються сайтом, зареєстрованим в США, дизайн якого схожий на Приватбанк.

Про це повідомляє портал "Апостроф"

Міністерство фінансів України повідомляє про цей інцидент і вказує посилання Приватбанку.

Кіберполіція каже, що сайт шахраїв користується різноманітними посиланнями на неіснуючі інвестиційні проекти, які обіцяють дуже великий прибуток. Цей хід заманює дуже багато людей, які стають потенційними жертвами. У цій схемі шахраї використовують логотип Приватбанку.

Злочинці маніпулюють українцями, обіцяючи їм високий прибуток і дохід, якщо вони будуть інвестувати в так звані проекти з високою прибутковістю. Вони заманюють наївних людей в різноманітні фінансові піраміди, яких може і не існувати.

Шахраї використовують односторонній канал. Після того, як людина заповнить спеціальну форму, з ним зв'язується так званий експерт, який готовий «обробити» людину.

Варто відзначити, що зовсім недавно українці стикалися з проблемою, коли з карт Приватбанку було подвійне списування коштів. І ось проходить зовсім небагато часу і Приватбанк потрапляє в черговий скандал.

Крім цього, є ще ряд неприємних ситуацій. Українці втрачають чималі суми грошей зі своїх карт нібито через розваги. Гроші списуються без будь-яких смс з підтвердженнями операцій.

Жителі України, які постраждали і втратили свої гроші, повідомляють, що вони не користуються ніякими розвагами і не грають в онлайн-ігри.

Представники Приватбанку кажуть, що люди, які стали жертвами, могли самі прив'язати свої карти і навіть цього не помітити.

Нагадаємо, що у НБУ дали відповідь, чому блокуються карти після двох переказів по 5 тисяч гривень.

Як раніше повідомляв портал " Hyser", Приватбанк почав масово закривати свої відділення.

Також портал "Hyser" писав, що названі купюри, які більше не будуть приймати в банках і обмінниках.