Вчені розповіли про несподівані результати після дослідження кави, виявивши його користь

Вже протягом довгого часу вчені з усього світу досліджують один з найпопулярніших напоїв — каву. Підсумки дослідження виявилися вельми несподіваними-напій виявився дуже корисний, хоча, деякі застереження в його вживанні, звичайно, все ще є. Дослідження данського вченого К'єльда Хермансена опубліковано на порталі National library of medicine.

У доповіді повідомляється, що випита вранці чашка кави надає відразу кілька позитивних ефектів на організм людини. Наприклад, одна чашка напою вранці знижує ймовірність розвитку діабету другого типу, синдромів Паркінсона, Альцгеймера, а також депресії.

Крім того, споживання кави знижує ймовірність виникнення тромбів і розвитку інсульту. Крім того, у людини, регулярно вживає каву знижений ризик захворіти певними типами раку.

Дослідник також позначив оптимальну дозу кави в день. Так, вважається, що позитивний ефект на організм можуть надавати 3-4 чашки в день. Якщо цю дозу перевищувати, то кава швидше почне шкодити організму, а не підтримувати його.

Також Вчені розповіли, що з великою обережністю каву потрібно пити вагітним жінкам. Також вживати напій не рекомендується особам страждаючим тривожними розладами, оскільки кава може тільки посилити тривогу.

Якщо в раціоні людини на дуже багато кальцію, то йому краще утриматися від частого вживання кави, оскільки існує ризик ведення кальцію з сечею, що збільшує ймовірність переломів і остеопорозу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти назвали ознаку, за якою можна визначити наявність раку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям порадили, від яких продуктів варто відмовитися, щоб уповільнити старіння.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили, як регулярне вживання часнику здатне змінити життя.