В ПриватБанку повідомили про нову шахрайську схему.

У США був створений цифровий клон оригінального сайту українського банку за адресою https://p-invest.site, на якому наживаються на довірливих людях, пише в соцмережі Facebook прессекретар Приватбанку Олег Серга.

За його словами, на сайті незаконно використовується логотип і айдентика фінзакладу.

Сайт зареєстрований невідомими особами в Сполучених Штатах. Його розробники виманюють у довірливих громадян кошти під виглядом фейкового заробітку на інвестиціях у видобуток і переробку природних ресурсів України.

Служба безпеки держустанови вже вивчила схему і сам сайт. Її представники заявили, що сайт 100% шахрайський.

"ПриватБанк попереджає клієнтів і всіх українців про небезпеку контакту з шахраями та участі в таких проектах, і звертається до відповідних правоохоронних органів із заявою для припинення діяльності шахраїв", — написав Серга в Facebook.

Також відомо, що схема містить односторонній канал зв'язку. Це означає, що після того, як людина заповнить форму, з нею самостійно виходить на зв'язок оператор шахрайського центру.

Нагадаємо, що місяць тому приватБанк попередив своїх клієнтів про нововведення в роботі мобільного додатку "Приват24". Так, стало відомо, що тепер при проведенні платежу з клієнта буде зніматися комісія в розмірі 0,5% від суми, а не 1 гривня, як це було раніше.

Уточнюється, що не всіх абонентів торкнеться дане нововведення, а тільки жителів деяких українських областей, серед яких Донецька, Київська, Харківська, Луганська, Хмельницька та Чернівецька області.

Раніше Hyser писав чому не можна повертати помилково переведені з картки на картку кошти.

Також Hyser повідомляв, що шахраї використовують банківські термінали для обману довірливих громадян.

Нагадаємо, що популярний український банк може блокувати рахунки клієнтів навіть через малозначну помилку.