Експерти розповіли, коли варто очікувати третю хвилю коронавірусу.

Так, вже багато хто говорить про те, що третя хвиля небезпечного коронавірусу захлесне Україну цієї осені. Все тому що в світі продовжує активно поширюватися штам хвороби "Дельта". Українців вже починають попереджати, щоб вони починали готуватися. Тому що третя хвиля може виявитися набагато нещадніше.

Начальник Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Києві Олег Рубан прогнозує третю хвилю епідемії коронавірусу наприкінці серпня - початку вересня.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Українські Новини.

"Третя хвиля буде у нас, коли всі повернуться з відпустки, канікул. Це буде кінець серпня-початку вересня. З цією метою Київська міська влада підготує Додаткові лікарні, реанімаційні ліжка, розгортає Додаткові дитячі ліжка, і вже працює з інфраструктурою, яка буде критичною при можливому локдауні. Але, сподіваємося, що при проведенні вакцинації понад 1 млн осіб у Києві з урахуванням перехворілих людей локдаун можна не вводити",- сказав він.

Крім того Рубан зазначив, що в деяких лікарнях вже є спеціальні тести, за допомогою яких можна діагностувати штам "Дельта". Українцям же не потрібно відкладати свою вакцинацію на потім. Тому що хоч препарати і не на 100% захищають організм людини від цього вірусу, але роблять перебіг хвороби без особливих ускладнення.

Зараз у багатьох великих містах відкриті масові центри вакцинації і практично кожен бажаючий за попереднім записом може зробити собі щеплення. Тоді є ймовірність, що до початку третьої хвилі у багатьох людей виробиться хороший імунітет.

Раніше Hyser писав про те, що в уряді назвали категорію людей,яких не торкнеться локдаун восени.

Також писали, що у Британії виявили новий штам коронавірусу.

Нагадаємо, що українцям розповіли, коли всі кафе і ресторани закриють.