У РФ почали збирати спеціальні літаки на випадок ядерної війни

В Росії стартувала робота над так званим "літаком судного дня". Повітряне судно розробляється на базі широкофюзеляжного Іл-96-400м і буде використовуватися як командний пункт у разі ядерної війни. Про це повідомило пропагандистське російське видання РИА Новости.

Повідомляється, що проєкт отримав назву "Ланка-3с". Відзначається, що поки планується створити два таких повітряних пункти управління, проте не виключено, що з часом буде замовлений і третій. Нове авіасудно буде оснащено радіокомплексом, за допомогою якого планують доводити накази військам.

Згідно з інформацією нові літаки "судного дня" стануть заміною
Іл-80, які були зібрані на базі пасажирських суден Іл-86. Очікується, що дальність польоту нового Іл-96-400м буде вдвічі більше, ніж у попередній версії.

Росія планує використовувати літаки для управління військами у разі знищення наземної та супутникової інфраструктури. Також передбачається, що такими повітряними суднами евакуюватимуть вище керівництво РФ. Зазначається, що літаки матимуть можливість дозаправитися під час польоту, а супроводжувати їх будуть винищувачі.

Варто відзначити, що Росія обожнює похвалитися "досягненнями" у військовому ремеслі, зокрема "передовою" технікою. Однак найчастіше це викликає лише сміх. Так, напередодні в РФ відзначався День Військово-морського флоту і видання "Парламентська газета" в якості ілюстрації до цього свята використовувала фотографію американо-британського винищувача AV-8B Harrier II, видавши його за російський. Помилку незабаром виправили, але інцидент явно не порадував представників вищих ешелонів влади.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Білорусь заходять перші ешелони з російською військовою технікою: вводять солдатів і офіцерів.

Також наш портал інформував, що Володимир Зеленський підписав доленосний закон, який не оцінять У Кремлі.

Нагадаємо, що на кордоні з Росією стався напад на українських прикордонників.