Про причини пожеж у поїздах, як правило, інформації мало. Швидше за все це фізична зношеність поїздів, які десятками років служать для перевезень без належного догляду та ремонту. Тому не дивно, що не так давно тільки за три дні в Україні загорілися три потяги з пасажирами. А вчора, 28 липня 2021 року чергову пожежу довелося гасити поблизу Миколаєва.

Так, стало відомо, що на ходу загорівся пасажирський потяг "Інтерсіті" №767, який рухався у напрямку Київ-Херсон. Про це повідомляти Головне управління ГСЧС в Миколаївській області в Facebook.

"Повідомлення про пожежу надійшло о 21:25. Горів задній відсік тепловоза поїзда "Інтер-Сіті", який прямував з Києва до Херсона", - сказано в першому повідомленні рятувальників.

На місце НП було відразу направлено 2 пожежно-рятувальних відділення та чергову зміну оперативно-координаційного центру Головного управління. По прибуттю на місце пожежі було встановлено, що загорівся задній відсік тягового тепловоза на площі 6 кв. м.

Для запобігання поширенню вогню, пожежники відчепили від тепловоза 9 пасажирських вагонів і таким чином локалізували пожежу о 21:45, а з 10 хв і зовсім ліквідували. Всього від ГУ ДСНС залучалося 3 одиниці техніки та 11 рятувальників.

За офіційним повідомленням, жертв і постраждалих немає, хоча на момент НП в поїзді перебувала 71 людина, з них 60 пасажирів.

Наразі причини загоряння встановлюються. Згодом поїзд відправили на станцію Миколаїв, а о 22:57, після формування, до кінцевої станції Херсон.

Оскільки зараз багато тих, хто їде на море користується поїздами і у зв'язку зі спекою, утримуваний на території України, рятувальники нагадують всім про правила поведінки під час НП.

Так, за словами пожежників, найбезпечніше евакуюватися в передні вагони, але якщо це неможливо, то треба йти в хвіст поїзда, щільно закриваючи за собою двері купе і міжвагонних переходів. Також вони нагадують, що дітей варто тримати за руки і розбудити всіх сплячих пасажирів.

Крім того, на деякі маршрути "Укрзалізниця" вже почала випускати нові модернізовані пасажирські вагони. Так, на маршруті Київ-Запоріжжя вже курсує оновлений під час ремонту поїзд. Вартість модернізації одного вагона в ньому склала 16 мільйонів гривень, але тепер там є системи відеоспостереження, кондиціонери, дві розетки з USB-портами, а також оновлена система подачі води і вакуумні туалети з великим дзеркалом.

Раніше "Hyser" писав про те, що потужні пожежі дісталися до популярних курортів.

Також наш портал розповів про те, що Дмитро Комаров розповів про втрату друга в авіакатастрофі на Прикарпатті.

Нагадуємо, що пішов з життя знаменитий режисер і колишній чоловік Алли Пугачової.