22 грудня російський диктатор володимир путін, виступаючи перед журналістами "кремлівського пулу", назвав речі своїми іменами, а саме війну проти України - війною. За такі слова диктатора засудили вже кілька тисяч людей, а петербурзький депутат Микита Юферєв навіть звернувся до правоохоронців, щоб притягнути путіна до відповідальності за слово "війна". Блискавичною була і реакція США на таку відверту заяву.

Так, під час розмови з журналістами у четвер, 22 грудня 2022 року, президент росії вперше публічно вжив слово "війна ", говорячи про події в Україні, і заявив, що нібито він прагне якнайшвидше закінчити її, але хоче уникнути великих втрат. У цьому ж виступі він також заявив, що рішення США поставити Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot – це "просто затягування конфлікту " .

Державний департамент США вже наступного дня прокоментував промову російського президента володимира путіна, в якій вперше за 10 місяців замість "спеціальної військової операції" пролунала "війна". Таким чином, виходить, путін визнав, що воює з Україною, а не "шляхетно рятує жителів Донбасу від нацистів".

"З 24 лютого Сполучені Штати та решта світу знали, що "спеціальна військова операція" путіна була неспровокованою та невиправданою війною проти України. Нарешті, після 300 днів, путін назвав війну тим, чим вона є", - сказано в коментарі представника Держдепу, пишуть The Guardian.

Зважаючи на той факт, що путін починає реально оцінювати ситуацію, США закликали кремлівського диктатора вивести війська з України після визнання ним "СВО" війною.

В американському зовнішньополітичному відомстві також наголосили, що, незалежно від слів, які використовує путін, "агресія росії проти свого суверенного сусіда призвела до смертей, руйнувань та переміщень людей".

"Народ України, безперечно, навряд чи втішає те, що путін констатує очевидне - так само як і десятки тисяч російських сімей, чиї родичі загинули, ведучи війну з путіним", - додав представник Державного департаменту.

Читайте також:

Перемога буде лише за Україною: США готові зробити історичний хід

Поїхала вдосконалюватися: Аліна Гросу виїхала з України до США

росіяни молитимуться про порятунок: США передадуть Україні "розумні бомби". Вони самі все вирішать