Останнім часом у Росії зросла кількість масштабних пожеж. Так, лише за останні два тижні їх було близько десятка – горіли НПЗ у Сибіру, ​​нафтобаза в Суражському районі Брянської області, великі торгові центри в Москві та московській області, ТЕЦ у Пермі, нафтонакопичувач на аеродромі в Курську, комбінат "Слава" в Брянській області ... І ось черговий випадок "куріння у недозволеному місці".

У російському місті Новосибірськ сьогодні, 26 грудня, у Ленінському районі сталася велика пожежа на складах – вогнем охоплено близько 1800 кв.м., очевидці повідомили, що чули вибухи.

Очевидець розповіла журналістам деталі події на вул. 2-ї Станційної.

"Пожежа стрімко розгорялася, була чутна бавовна, ніби щось вибухнула. Було моторошно", - повідомила жінка.

На питання про те, чи відчувала вона запах гару чи пластику, сибірячка відповіла, що таких запахів не було.

"Пахло спочатку так, ніби горів папір чи дошки", - заявила жінка.

Повідомляється, що після вибухів спалахнула двоповерхова складська будівля із сендвіч-панелей по вулиці 2-й Станційній, 30. Ще до прибуття пожежних будівля повністю охопила вогонь, стався обвал конструкцій, була загроза для сусідніх будівель.

"О 12:59 мск надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Новосибірськ, вулиця 2-а Станційна, 30. На момент прибуття будівля повністю у вогні. Площа пожежі 1805 квадратних метрів. Ранг пожежі №2. Створено штаб пожежогасіння. Існує загроза сусіднім будинкам ", – повідомили новосибірські пожежники.

За даними 2ГІС, у приміщенні, де сталася пожежа, знаходиться оптова компанія "Склад-проф". На сайті організації зазначено, що фірма займається миючими засобами, проте, за даними МНС, всередині приміщень зберігалася продукція для поліграфічної, друкованої та іншої продукції.

До гасіння пожежі було залучено понад 70 осіб та 20 одиниць техніки, а також пожежний поїзд зі станції "Інська".

Відкрите горіння було ліквідовано о 19.22. Наразі МНС продовжує роботи з проливки та розбору згорілих конструкцій на місці НП.

Читайте також:

Син кадирова зганьбився у рингу під час турніру змішаних єдиноборств. Відео облетіло мережу

Кінець путіна та повернення Криму: у Зеленського розповіли про перемогу України

США вже прямо попередили путіна. Тепер йому мало не здасться. Вже почав замовлятися