Українцям повідомили про те, що у Києві значно впали ціни на оренду житла. Це не дивно, оскільки масований ракетний обстріл російських терористів приносить масу незручностей, що відбивається на рівні життя.

Про це повідомляється на порталі Finance

Через постійні відключення від енергопостачання, у столиці України з'явилися різкі знижки на оренду житла. Однак це не так і добре, як здається на перший погляд.

Експерт ринку нерухомості Вікторія Берещак повідомляє, що зараз спостерігається найнижчий попит на оренду житла, особливо якщо воно знаходиться біля об'єктів критичної інфраструктури. На таке житло можна побачити знижки до 25%.

Також спеціалістка сказала, що кияни та гості столиці не поспішають повертатися до столиці, оскільки ризик тотального блекауту зберігається.

«Найбільше лякає відсутність тепла, води та каналізації», — сказала Вікторія Берещак.

Окрім цього, за словами експерта, з'явилася нова тенденція у договорах про оренду житла. Там з'явився новий пункт, який дозволяє виселяти мешканця за непередбачених обставин.

«Помітна велика готовність власників йти на поступки. Це стосується і умов договорів, і орендної плати — знижки довоєнної ціни приблизно на 10—12% ми вже бачимо. Також люди частіше винаймають багатокімнатне житло, ніж однокімнатні», — продовжив експерт.

На сьогоднішній день у Києві можна орендувати однокімнатну квартиру від 7.5 тисячі гривень, двокімнатну від 9 тисяч, а трикімнатну – від 12 тисяч гривень.

Читайте також:

Нові платіжки за світло: що в них змінилося і що потрібно знати

Немає світла та опалення: які цифри українці побачать у нових платіжках. Роз'яснення