У сучасному світі є безліч кухонних гаджетів, які допомагають швидко приготувати будь-яку страву. Дивно, як раніше господині обходилися без тієї ж мікрохвильової печі, без блендера та пароварки?

Зрозуміло, тоді більше застосовувалася ручна праця, яка в рази збільшувала час перебування на кухні. І зараз наші бабусі та мами дуже трепетно ​​ставляться до різних кухонних пристроїв, які спрощують наше повсякденне життя, і разом з цим дозволяють готувати різноманітні смаколики.

Однак, мами і бабусі знають про певні секрети, які навіть зараз мають велику популярність серед молодих господарок.

Наприклад, мало хто знає, що звичайну тертку потрібно змащувати олією. Масляний шар врятує прилад від частини забруднень і дозволить легко натерти навіть м'які продукти (вони не розм'якшуться). Наносити масло можна руками, а можна за допомогою спеціального кулінарного спрею, попередньо заливши в нього масло.

При цьому досвідчені господині рекомендують після кожного використання тертки ретельно її перемивати від залишків їжі. Адже якщо між рубцями і зубцями застрягли шматочки, наприклад, овочів, то навіть олія не допоможе спростити процес подрібнення продукту.

Читайте також: