Кожна сім'я має певне меню новорічних страв. Молодші сім'ї намагаються накрити святковий стіл максимально сучасно - піца, японські роли та суші, французькі та іспанські салати, морепродукти та багато чого іншого. Але навіть вони зрідка додають у своє меню щось традиційне та улюблене.

В основному, до традиційних новорічних страв відносять салат "олів'є", запечена курка, бутерброди зі шпротами, "крабовий" салат, салат "оселедець під шубою". І іноді руки так і тягнуться додати якийсь новий інгредієнт у класичний рецепт, щоб справити враження на гостей.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати найніжніший "оселедець під шубою" за новим рецептом. Цікавий рецепт був опублікований на сайті smachno.ua .

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Для початку готуємо буряк - миємо, відварюємо до готовності. Остиглий буряк чистимо, і натираємо на великій тертці.

2. Готуємо оселедець. Рибу потрібно почистити, вимити, обробити. Нарізаємо шматочками філе. Щоб спростити собі приготування, можна використовувати готове філе в маринаді.

3. Варимо яйця, чистимо і тремо на великій тертці. На цьому ж боці тертки натираємо плавлений сир (можна трохи підморожений, щоб не прилипав).

4. Готуємо соус. Сметану з'єднуємо з майонезом і добре перемішуємо.

5. Паралельно чистимо цибулю, миємо, подрібнюємо на маленькі кубики.

6. У глибоку тарілку тонким шаром викладаємо дрібно порубану цибулю. Поверх нього - шар оселедця, що промазуємо сметанно-майонезним соусом.

7. Плавлений сир змішуємо з білками, частиною сметанно-майонезного соусу і викладаємо поверх оселедця.

8. Останній шар - буряк, який зверху теж добре промазуємо сметанно-майонезним соусом.

Читайте також: