28 серпня православні віруючі святкують Успіння Пресвятої Богородиці. Цей день приурочений до завершення земного і початку небесного вічного життя Діви Марії, яка дала світові Спасителя.

Вважається, що Богородиця піклується про всіх людей на світі. А крім того, відповідає на щирі молитви і дарує нам своє заступництво.

А от на Успіння Матір Божа особливо чує кожного, хто звертається до неї щиро, допомагаючи всім стражденним. Помолитися біля ікони Пресвятої Богородиці можна за здоров'я своє і близьких, про благополуччя в родині, про захист від недругів, про зцілення хвороб, про матеріальне благополуччя.

Богородиця дає сили кожній заблукавшій душі і допомагає знайти шлях істинний. Корисно молитися не тільки в храмі, а й вдома, в колі близьких і рідних людей. Тоді ця молитва буде для загального блага.

У цей день існує багато молитв, за допомогою яких православні звертаються до Матері Божої, але переважають серед них тільки дві:

Молитва про захист

Пом'якши серця наші, Свята Богородиця. Нехай згорять у вогні всі напасті наші, а тіснота в душі покине серця наші. На лик твій дивимося, розділяючи твої страждання і на милосердя сподіваємося. Жахнемося ми від року Твого, та зрадіємо силі твоєї і міцності духу. Прости жорстокість нашу, лише в твоїх силах її приборкати. Про Велика Владичиця, Піднеси молитви наші до Господа і замоли за нас перед Ним гріховні діяння наші. Позбавте нас від смерті раптової і зла всякого. Осяяйте розум наш і проводите нас до спасіння. Сподіваємося в надії в ім'я Царства Небесного в руках Господа, Ісуса Христа і його Пресвятого Духа. Амінь.

Молитва про допомогу

Оспівуємо до милості Твоєї, про Пресвята Матір Божа! Не відвернися від молитов наших, а визволи від бід і нещасть. Єдина читаючи і Блаженна Богородиця Спаси нас! Ти, багатостраждальна Матір Божа, що перевищує по вірі і стражданням всіх, хто живе на землі. Почуй і не покинь нас в хвилини важкі, збережи нас під покровом милосердя і співчуття свого. Лише біля тебе ми знаходимо притулок і тепле заступництво в пітьмі пекельній. Тільки ти маєш дозвіл звернутися до Сина Свого і благати Його про спасіння нашому і перехід в Царство Небесне, де ми будемо оспівувати і славити Сина Твого, Батька Його і тебе, володарку світу на віки віків. Амінь.

Також варто помолитися до Богородиці і попросити за здоров’я дітей. Ось приклад молитви:

О, Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і тих, що в утpoбі матері. Укрий їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському нагляду Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене у образ Твого Небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні paни дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитину цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Читайте також:

Ракетні обстріли скоро закінчаться: що розповіли астрологи та чого очікувати

Зіткнення двох літаків під Житомиром: з'явилися фото та подробиці авіакатастрофи

Дружина покликала на небеса: не стало легендарного режисера, фільми якого запам'яталися назавжди

Нас точно не перемогти: 19-річна захисниця України, яка залишилася без ноги, вразила фотосесією у витонченому вбранні