В Україні очікується шторм, рятівники попередили громадян

Така інформація з'явилася на офіційному порталі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Рятівники попередили Українців, що попереду очікується не дуже приємна погода. Особливо, якщо справа стосуєтсья моря.

Посилаючись на інформацію синоптиків Укргідрометцентру, рятівники повідомили, що на акваторії Азовського моря сьогодні, 19 лютого, з ранку дуже сильний вітер. Спеціалісти підкреслили, що його швидкість може сягати 25-28 метрів на секунду. При цьому в Азовському морі очікується шторм: повідомляється, що висота хвиль моря може сягати 12-20 дециметрів. Враховуючі таку ситуацію, представники Державної службі з надзвичайних ситуацій оголосили про другий ("помаранчевий") рівень небезпеки. Тож у випадку, якщо ви планували прогулятися біля моря, - краще поки що відмовитися від такої ідеї через складні погодні умови.

Варто відзначити, що по Україні все ще сніг та льод на дорогах. Рятівники раніше вже попереджали, що через це можуть бути порушення дорожньо-транспортного руху. Тим паче, що активно працюють на дорогах комунальні служби. Тож, якщо є можливість нікуди не їхати, набагато безпечніше буде залишатися вдома. Водії, якщо є змога, могли б на деякий час відмовитися від особистого транспорту. Тим паче, в таку погоду легко можна потрапити у затори.

Крім того, якщо ви все ж таки кудись їдите, то обов'язково дотримуйтесь правил безпеки на дорозі: пам'ятайте про необхідну відстань від автомобілів, дотримуйтеся правил щодо швидкості, а також відмовтеся від небезпечних маневрів. Пам'ятайте, що необережна поведінка на дорозі може нашкодити не тільки вам, але й оточуючим.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що українські синоптики розповіли, коли варто очікувати наступну хвилю сильних снігопадів. Стало відомо, коли всі дороги знову замете снігом. З'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що потужний шторм буквально змив пляж в Одеській області. З'явилися кадри з містя подій.

Крім того, в американському Техасі зафіксували різке та несподіване похолодання. В соціальних мережах місцеві жителі стали ділитися вражаючими знімками з південного штату.