У МОЗ розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що епідеміологічна ситуація в Україні погіршується, однак незважаючи на це, питання про введення загальнонаціонального локдауну поки не піднімається. Про це він розповів в ефірі "ТСН".

Максим Степанов заявив, що на даний момент не вважає за необхідне введення жорсткого карантину на території всій країні. За його словами, якщо українці будуть належним чином ставитися до карантинних заборон, які встановлені зараз в регіонах, то у введенні локдауну не буде необхідності.

Міністр додав, що жителям областей, які вже перейшли в "червону" зону карантину потрібно в обов'язковому порядку дотримуватися правил прописаних Міністерством охорони здоров'я. Новий спалах коронавірусу, за словами Степанова, триватиме до кінця квітня.

Варто відзначити, що напередодні Максим Степанов назвав головне умова при якому в Україні буде введений локдаун. Він заявив, що на даний момент країна буде рухатися в стратегії адаптивного карантину, проте посилення карантинних заходів не виключається. Локдаун будуть вводити лише в тому випадку якщо кількість областей потрапили в "червону" зону перевищить 50%. На даний момент в "червоній" зоні з максимальними карантинними обмеженнями знаходяться чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, з 20 березня столиця також переходить на жорсткий карантин, який триватиме до 9 квітня. У цей період у місті діятимуть обмеження "червоної" зони.

Раніше портал Hyser повідомляв, що інфекціоніст назвала реальну кількість хворих COVID-19 в Україні. Цифри кардинально відрізняються від офіційної статистики.

Також портал Hyser писав, що на думку експертів у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні можуть встановити максимальні карантинні обмеження.

Крім того портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який крім легких вражає інші органи.