Пентагон є головним партнером України й уряд США розгляне будь-який запит, стосовно додаткового озброєння для захисту від російської агресії.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Так під час розмови журналістка нагадала американському держсекретареві про дві недавні заяви від представників керівництва України.

Перша заява стосувалася прохання до США надати Україні системи протиповітряної оборони та антиснайперські технології, а друга - США повинні розмістити в Україні зенітні ракетні комплекси Patriot.

Інтерв'юер поцікавилася в Ентоні Блінкена, чи розглядають США можливість надання Україні чогось з перерахованого вище.

Держсекретар США зазначив, що уряд безумовно розгляне запит від України. Більш того, зараз вже активно обговорюється питання про додаткову допомогу.

"Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога - крім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, - була б корисною для України саме зараз. Це питання на стадії активного розгляду".

Також Блінкен зазначив, щоб стримати агресію або відповісти на неї, уряд США розглядатиме будь-який розумний варіант. Водночас він висловив сподівання, що Росія розуміє: Америка хоче більш стабільні й передбачувані відносини з РФ.

Додамо, держсекретар США Ентоні Блінкен прибув в Україну з візитом у четвер, 6 травня. Він зустрівся з українським главою Володимиром Зеленським. Під час зустрічі обговорювалося питання Донбасу, "Північного потоку-2" і реформ в Україні.

Ентоні Блінкен також окремо підкреслив важливість боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в країні.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Пентагоні розповіли правду про відведення російських військ від українських кордонів.

Також наш портал повідомляв, українські військові будуть задіяні в деяких заходах кампанії Fires Shock під час багатонаціональних навчань Defender Europe 21.

Нагадуємо, Україна почала потужні навчання на випадок наступу Росії.