Третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні вже пройшла.

Уточнюється, що вже від сьогодні в нашій країні жоден регіон не буде зазначений в "червоній" зоні. Відповідну заяву зробив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, пише "Українська правда".


Таким чином, все найстрашніше позаду, хоч останні 2 місяці видалися і важкими, влада зуміла утримати ситуацію з пандемією коронавірусу під контролем. Це зазначив Степанов, додавши, що третя хвиля, на жаль, забрала більше життів ніж дві попередні.

Зокрема, пік захворюваності COVID-19 припав на перші тижні, коли вірус розвивався просто божевільними темпами. Так, кінець березня і початок квітня були найважчими, зі слів міністра охорони здоров'я.

Глава МОЗ розповів, з якими складнощами довелося зіткнутися в ході третьої хвилі коронавірусу, фото: Українська правда

Найбільше влада переживала за те, що не вистачить кисню, щоб забезпечити їм всю країну. У якийсь момент потужності на Львівському хімічному заводі не витримували і частина виробничих потужностей вийшла за ладу. На щастя, за ніч тоді вдалося все швидко налагодити.

Глава МОЗ зазначив, що після цього весь тиждень в цілодобовому режимі фахівці займалися розподілом кисню по медустановах, щоб всім хворим його вистачило. Зараз ситуація з пандемією коронавірусу в Україні стабілізувалася, але Степанов впевнений, що розслаблятися ще рано, тому він рекомендує продовжувати дотримуватися протиепідемічних правил на вихідних.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо про нові епіцентри ковіда в Україні.

Також наш портал повідомляв, що у МОЗ розповіли, чи можна вакцинуватися від коронавірусу, якщо є хронічні захворювання.

Нагадуємо, що Володимир Зеленський попередив українців щодо вакцини і Дня Незалежності.