Російські окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі.

Таким чином, обстріли населених пунктів зі ствольної артилерії та мінометів з їх боку можна спостерігати регулярно. А днями бойовики взагалі випустили 6 снарядів з гармати МТ-12 "Рапіра" калібру 100 мм по населеному пункту Мар'їнка. Відповідною інформацією з цього приводу поділився прес-центр штабу ООС, пише "Цензор.НІ".


Відомо, що окупанти відкривали вогонь з населеного пункту шахта Трудовська на околиці Донецька. Їх обстріли зачепили шість житлових будинків і автомобіль місцевого жителя. Крім того, один з ворожих снарядів вибухнув в декількох метрах від житлового будинку, але, на щастя, ніхто не постраждав.

Також обстріли з боку російських бойовиків фіксувалися і до цього. Приміром, увечері 7 травня вони стріляли із заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем і мінометів з шахти Гагаріна в напрямку населеного пункту Шуми. Тоді ці обстріли призвели до пошкодження високовольтної лінії електропередач.


В цілому з їх боку було випущено 15 снарядів калібру 122 мм і 5 мін калібру 120 мм. Варто відзначити, що про всі ці інциденти Українська сторона СЦКК вже поінформувала СММ ОБСЄ. До слова, часом така агресія російських окупантів веде не тільки до руйнувань будинків, а й до загибелі українських офіцерів.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розсекретили таємні задуми Путіна, а тому три армії вже знаходяться в повній бойовій готовності.

Також наш портал повідомляв, що Пентагон вибирає для України потужне озброєння через загрозу нападу РФ.

Нагадуємо, що на Донбасі йде прицільний вогонь, через що ЗСУ несуть великі втрати.